Tariefstelling 

Tarieven zijn marktconform en variëren per situatie en duur van begeleiding.

In geval van een persoonsgebonden budget (pgb) regelt u de begeleiding zelf.

Als u zelf uw zorgverlener wil uitzoeken, hoe u geholpen wordt en wanneer kunt u een persoons gebonden budget (PGB) aanvragen. U huurt uw eigen zorgverleners in en bepaalt zelf waar hoe en wanneer u geholpen wil worden. Hierbij houdt u de regie.

N
begeleiding, ondersteuning en een goede dagbesteding
N
tijdelijk ontlasten van taken van de mantelzorger
N

activiteiten m.b.t. participatie in de samenleving

Voor volwassenen valt dit onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) aan te vragen bij uw gemeente. Iedere gemeente kent verschillen in wat er vergoed wordt en wat niet.

Heeft u een indicatie voor de Wet langdurige zorg (WLZ)?

Dan kunt u individuele begeleiding vergoed krijgen uit deze wet. Deze hulp kunt u zelf inkopen met een pgb; die aan te vragen is bij het zorgkantoor in uw regio. Individuele Begeleiding Ouderen ondersteunt één op één en biedt praktische en sociale hulp bij allerhande zaken in het dagelijks leven.

Uiteraard kunt u ook zonder een persoonsgebonden budget (particulier)begeleiding ontvangen en niet via gecontracteerde verzekeringen. Het komt vaak voor dat familie samen betaalt zodat er wel de zorg geregeld kan worden die u wilt.

Neem gerust contact op voor extra informatie.

Wegwijs in het PGB?

www.pgb.nl
www.persaldo.nl

“65% van de ouderen betaalt liever zelf voor hun zorg dan dat ze geholpen worden door mantelzorgers”

Reviews

Enkele jaren geleden is Ellen Bijker bij mij gekomen. In eerste instantie voor individuele begeleiding, maar intussen doet ze ook enkele avonden de persoonlijke verzorging.

Ellen is een gezellige en enthousiaste verzorgster. Ze is inventief, ziet goed wat er gedaan moet worden en denkt goed mee met de andere collega’s die ook bij mij zijn. Ze is erg betrokken bij alles bv afspraken bij artsen, het bijhouden van mijn agenda en de andere werkzaamheden waarvoor ze verantwoordelijk is.
Wat ik heel prettig vindt als oudere dame met een aantal mentale maar ook fysieke beperkingen is dat ze goed inschat hoe ik me op een bepaald moment voel. Ze anticipeert op mijn welbevinden dat per dag erg kan wisselen. Ik heb problemen met concentratie, inprenting en informatieverwerking.
Ellen heeft dit goed in de gaten en dat maakt de kwaliteit van mijn leven echt beter.
Ellen is flexibel, bij ziekte van collega of andere afwezigheid denkt ze mee en vult extra zorgmomenten in wanneer ze kan. Wanneer ik onverhoopt een afspraak heb, is ze bereid om haar hele dag hiervoor aan te passen.

Al met al een zeer betrouwbare hulp voor mij.

Mevrouw S. te Oosterhout

Gun uzelf of uw mantelzorger verlichting als het om terugkerende zaken gaat, die u thuis niet meer voor elkaar krijgt.

Kijk bij Diensten wat Individuele Begeleiding Ouderen nog meer voor u kan betekenen.