Ik ben Ellen Bijker, geboren in Enschede, getogen in Zwolle, woonachtig in Oosterhout. Ik woon samen met Hans en mijn zoon.

Ik werk al een aantal jaren in de zorg en heb de opleiding SPW gedaan. Ik begon op Curacao waar ik in het plaatselijke bejaardenhuis werkte. We zongen veel, bezochten oude vrienden en kookten speciale gerechten. Behalve samen activiteiten ondernemen in huis maakten we uitstapjes naar zee. Dit in samenwerking met de afdeling fysiotherapie. Ik heb in die periode ervaren hoe het voelt als je graag iets wil ondernemen maar daar de kans niet voor hebt dit zelf te doen en hoe fijn het is als je mensen om je heen hebt die een gedeelte van de zorg overnemen. Er kwam een vrouw naar mij toe die vertelde dat ze haar hele leven al op het eiland woonde en nog nooit bij de zee was geweest. Ik werkte op de afdeling activiteiten. Ondersteunen van mensen met dementie was hier onderdeel van.

Dit alles maakte dat ik me in wilde zetten voor de begeleiding van ouderen. Individuele Begeleiding Ouderen heeft ervaren dat de scheidslijn tussen zorg en begeleiding dun is, en er vaak wordt gezegd dat de zorg ook wel een kopje koffie kan drinken met de cliënt waarbij voorbij wordt gegaan aan de eigen regie die cliënten graag behouden. Individuele Begeleiding Ouderen werkt in kleine stapjes samen met de cliënt en kijkt met u wat er nog wel kan om zo die eigen regie te kunnen behouden.

Ik ben betrokken, behulpzaam en heb een positieve instelling. Met voldoening zet ik mij in voor een beter welzijn van ouderen. Humor, veilig voelen en eigen regie zijn hierbij sleutelwoorden.

“Het leven wat u leidt daar sluit ik graag op aan”

Gun uzelf of uw mantelzorger verlichting als het om terugkerende zaken gaat, die u thuis niet meer voor elkaar krijgt.

Kijk bij Diensten wat Individuele Begeleiding Ouderen nog meer voor u kan betekenen.